Χρυσό… αλαλούμ στις υποδοχές

Χρυσό… αλαλούμ στις υποδοχές

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μεσημέρι 11 Αυγούστου και πρώτο θέμα στο δελτίο της ΕΡΤ είναι η άφιξη της Αννας Κορακάκη. Ελα, όμως, που έχει καθυστερήσει, διότι οι άφρονες Ιταλοί της έκαναν στο αεροδρόμιο της Ρώμης έλεγχο στα πιστόλια της! Θέλοντας και μη, η παρουσιάστρια συνδέεται ζωντανά με το αεροδρόμιο, όπου μια άλλη συνάδελφος μας «ενημερώνει» για ό,τι ήδη ξέραμε. «Η Αννα θα αργήσει λίγο, αλλά την περιμένουμε» είπε. Και γιατί έγινε η σύνδεση, θα αναρωτηθείτε. Μα γιατί δίπλα της στο πλάνο, ήταν έμπλεος υπερηφάνειας ο Παν. Κουρουμπλής. Προς τον οποίο ετέθη το ακόλουθο εξόχως γελοίο ερώτημα. «Κύριε υπουργέ, τι θα πείτε στην Αννα, όταν με το καλό τη συναντήσετε;». Αποφεύγω βέβαια να σας μεταφέρω και την αναλόγως ασόβαρη απάντηση Κουρουμπλή, ο οποίος ανησυχούσε πως όταν προσγειωθεί η Αννα, θα έχει τελειώσει το δελτίο…

Ο λόγος που περιγράφω την κωμικοτραγική σκηνή είναι όσα προηγήθηκαν, αλλά και όσα ακολούθησαν του επικοινωνιακού σόου. Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν εκείνη την μέρα στο αεροδρόμιο έμειναν εμβρόντητοι, όταν ενημερώθηκαν πως την υποδοχή είχε αναλάβει προσωπικά ο κ. Κουρουμπλής. Και ότι έπρεπε να πάρουν άδεια από το γραφείο του για να μπουν στον αεροδιάδρομο (!) επί του οποίου είχε παραταχθεί άγημα (και από τα 3 Σώματα των Εν. Δυνάμεων) και, βέβαια, κόκκινο χαλί για να αποδοθούν στην Ολυμπιονίκη οι πρέπουσες τιμές.

Μην τα πολυλογώ, η κατακραυγή που ακολούθησε μετέβαλε άρδην τη στάση όχι μόνον του κ. Κουρουμπλή, αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης. Η οποία ξαφνικά πέρασε στο εντελώς αντίθετο άκρο, αμήχανη να διαχειριστεί τη χαρά που προσέφεραν στους Ελληνες όσοι διακρίθηκαν (η αριστεία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ρετσινιά, μην το ξεχνάμε). Με συνέπεια τους… υπόλοιπους Ολυμπιονίκες να μην τους τιμήσει όχι μόνον άγημα και κόκκινο χαλί, αλλά ούτε ένας δα εκπρόσωπος της κυβέρνησης, έστω για τα προσχήματα.

Για τον Σπύρο Γιαννιώτη που έφτασε αμέσως μετά την Κορακάκη, η κυβέρνηση δεν σκέφτηκε καν να ζητήσει να ανοίξει η αίθουσα VIP και οι γνωρίζοντες το απέδωσαν στην κόντρα του κ. Κοντονή με την ομοσπονδία του. Για δε τους δύο ιστιοπλόους Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, η εντολή Κοντονή ήταν να τους οδηγήσουν αμέσως από το αεροδρόμιο στο υπουργείο του. Εκεί μια ξανθιά κυρία φώναζε στους δημοσιογράφους «να κάνουν γρήγορα τις ερωτήσεις, γιατί ο υπουργός θα με… φάει αν αργήσουν». Το κυβερνητικό αλαλούμ συνεχίστηκε με την άφιξη της Κατερίνας Στεφανίδη στην οποία εστάλη (;) ένας γ.γ., ο οποίος θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις, αλλά στην πορεία το μετάνιωσε και ολοκληρώθηκε με τον Λευτέρη Πετρούνια που οδηγήθηκε απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο όπου διαπιστώθηκε αίφνης ότι «έλειπε» η Αννα Κορακάκη.

Εις μάτην, η εθιμοτυπία του Προέδρου και οι φωστήρες του κ. Κοντονή προσπαθούσαν να αλληλοεπιρρίψουν τις ευθύνες τους. Η ίδια η Κορακάκη τους έβαλε όλους στη θέση τους. «Απλά κάποιοι επέλεξαν να με ξεχάσουν» ήταν η δήλωση ντροπή για τους πάσης φύσεως αρμοδίους που σε κάθε σοβαρή χώρα θα προκαλούσε, έστω, κάποιες παραιτήσεις.

Αυτά, όμως, δεν γίνονται στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, πόσω μάλλον επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Η οποία σημειωτέον δεν θεώρησε καν σκόπιμο να ευχαριστήσει και τους άλλους αθλητές μας, πέραν όσων πήραν μετάλλια κι ας υπάρχει νόμος που χαρακτηρίζει Ολυμπιονίκες όσους καταλαμβάνουν μέχρι την 8η θέση στα αθλήματά τους. Και για να είμαστε σαφέστεροι, δεν εννοούμε να τους χρίσει αξιωματικούς, όπως έσπευσε να προαναγγείλει κατ’ εξαίρεση ο κ. Π. Καμμένος για την Κορακάκη, με το κωμικό επιχείρημα ότι «έχει λειτουργική σχέση με τα όπλα και δεν πρέπει να μείνει εκτός Ενόπλων Δυνάμεων»!

Αλλά, έστω, να διοργανώσει μια κανονική τελετή στην οποία αυτονόητα θα έπρεπε να προσκληθούν όλοι οι αθλητές που διακρίθηκαν στο Ρίο.

Καθώς, όμως, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο με τη σημερινή κυβέρνηση, ας βοηθήσουμε τους πάσης φύσεως αρμοδίους, αν τελικώς το αποφασίσουν, μην ξανακάνουν κάποια γκάφα. Πέραν των πέντε που πήραν μετάλλια, στο Ρίο διακρίθηκαν οι Νικολαΐδου, Ασουμανάκη (4ες στο διπλό σκιφ κωπηλασίας), Αγγελόπουλος, Τζιάλλας, Τσίλης, Χρήστου (8οι στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου), Μαγδάνης, Γιάνναρος, Πέτρου, Ντούσκος (6οι στην τετράκωπο ελαφρών βαρών), Κοκκαλάνης (5ος στο RSX ιστιοπλοΐας), Φιλιππίδης (7ος στο επί κοντώ), Παπαχρήστου (8η στο τριπλούν) και βέβαια η εκπληκτική ομάδα πόλο που κατέκτησε την 6η θέση. Τους ευχαριστούμε όλους για τις χαρές που μας προσέφεραν στις χαλεπές μέρες που ζούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή