Αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη «στόχων»

Αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη «στόχων»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 700 αστυνομικοί και 80 οχήματα αναμένεται να αποδεσμευθούν από τη φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για τη φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων (…) αναμένεται η εξοικονόμηση 700 περίπου αστυνομικών και 80 μηχανοκίνητων μέσων». Στόχος της διαδικασίας, όπως τουλάχιστον επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας.

Στο θέμα είχε αναφερθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Τόσκας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είχε πει: «Παίρνουμε προσωπικό που φυλάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια επίσημους, εντός ή εκτός εισαγωγικών, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, πολιτικούς νυν και πρώην και θα δείτε τις ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρξουν αντιδράσεις, βέβαια, γι’ αυτές τις αλλαγές. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, αλλά ο σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την ασφάλεια του απλού πολίτη». Σε παρόμοιες εξαγγελίες έχουν προχωρήσει και οι προκάτοχοι του κ. Τόσκα, με τελευταίο τον κ. Γιάννη Πανούση. Ενδεικτικά, στις αρχές του 2015 η νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άφηνε να διαρρεύσει ότι θα περιόριζε κατά… 2.000 τους αστυνομικούς που διατίθενται στη φύλαξη επισήμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή