Ξεκινούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας

Ξεκινούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα σπουδαίο έργο πολιτισμού για την Εύβοια, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όλη την Ελλάδα ξεκινά ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο περιφερειάρχης στην προσπάθεια να αναδείξει την περιφέρεια του και να προσελκύσει επιπλέον τουρισμό και ανάπτυξη, ανακοίνωσε πως ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας. Πρόκειται για ένα διαμάντι του τελευταίου τρίτου του 4ου π.Χ αιώνα , χωρητικότητας 6.000 θέσεων, που μέχρι σήμερα δεν ήταν προσβάσιμο λόγω αποσάθρωσης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης με σχετικό post στην σελίδα του στο Facebook ανακοίνωσε το έργο γράφοντας :

«Σε μία περίοδο που οι πηγές εσόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχώς συρρικνώνονται, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες. Οι εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας που ξεκινούν, ξαναζωντανεύουν ένα διαμάντι του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να προσελκύσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού. Εγκρίθηκαν οι μελέτες, εγκρίθηκε η δαπάνη 1εκατ. Ευρώ και ξεκινάμε!!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή