Τσίπρας: Θα διαχειριστούμε υπεύθυνα το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος

Τσίπρας: Θα διαχειριστούμε υπεύθυνα το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στολίδι του αστικού ιστού αλλά και σημαντική παρακαταθήκη για τις τέχνες, την εκπαίδευση και το περιβάλλον, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το έργο είναι προγραμματισμένο ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ως δωρεά στο ελληνικό Δημόσιο, στο τέλος του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε το Ίδρυμα αλλά και προσωπικά τον κ. Δρακόπουλο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, «για την προσπάθειά τους να γίνει πραγματικότητα αυτό το σπουδαίο όραμα».

«Για μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, «είναι ένα στοίχημα αυτό, να αποδείξουμε ότι το ελληνικό Δημόσιο μπορεί, με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, να διαχειριστεί έναν τόσο πολύ σημαντικό πολυχώρο» και συνέχισε,  «Είναι ένα στοίχημα, το οποίο, ήδη, έχουμε αρχίσει να το κερδίζουμε, γιατί έγκαιρα έχουμε κινηθεί για να είναι όλα έτοιμα, τόσο τη μέρα που θα διατεθούν όλοι οι χώροι στο κοινό, όσο, όμως, και για το άμεσο μέλλον, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις αυτών των χώρων», πρόσθεσε.

«Νομιζω ότι περνάμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο και το αξίζει η χώρα, παρά τις δυσκολίες που περνάμε», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που θα έχει το Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας, καθώς θα περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με συνεπαγόμενη αναβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας τους. Επίσης επισήμανε ότι έχει εξασφαλιστεί ήδη η χρηματοδότηση για το πρώτο έτος της λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού, καθώς και έκτακτη χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του. Αναφέρθηκε επίσης στον χώρο πρασίνου και αναψυχής του Κέντρου, που ήδη έχει παραδοθεί στο κοινό, και τον ρόλο του στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με τα έργα ανάπλασης που ήδη προγραμματίζονται.

Στη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου παρέστησαν, επίσης, οι αρμόδιοι υπουργοί, Παιδείας, Νίκος Φίλης, Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Ακόμη, παρέστησαν εκπρόσωποι του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή