Πυρά από τη ΔΟΕ για «υπεράριθμους»

Πυρά από τη ΔΟΕ για «υπεράριθμους»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οξύτητα αντέδρασε χθες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στις τελευταίες αποφάσεις του υπ. Παιδείας για ουσιαστικά εσπευσμένη καταμέτρηση των εκπαιδευτικών, ώστε να προκύψουν υπεράριθμοι.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ τονίζει ότι «το υπ. Παιδείας παρανομεί και ζητεί το ίδιο να πράξουν τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) και οι σύλλογοι διδασκόντων. Οι σύλλογοι διδασκόντων δεν συναινούν στις διαδικασίες που υπηρετούν τις πολιτικές του υπουργείου Παιδείας που διαλύουν το δημόσιο σχολείο». Συγκεκριμένα, η ΔΟΕ αναφέρει ότι «παρά την κίνηση αναδίπλωσης στην οποία προχώρησε το υπουργείο Παιδείας με την έκδοση της “διορθωτικής” εγκυκλίου στις 25/8 έπειτα από την αντίδραση και τις καταγγελίες της ΔΟΕ για την πραξικοπηματική εγκύκλιο σχετικά με τις συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ και τον καθορισμό των λειτουργικών κενών, το μόνο που πέτυχε ήταν να αποδείξει ότι προκειμένου να πετύχει τους επικοινωνιακούς του στόχους δεν διστάζει να παρανομεί. Μόνο που τώρα προσπαθεί να επιβάλει την παρανομία ως τρόπο λειτουργίας σε ΠΥΣΠΕ, διευθυντές εκπαίδευσης και συλλόγους διδασκόντων.

Η αρχή έγινε με την Υπουργική Απόφαση και τις εγκυκλίους σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία. Είναι, επομένως, απολύτως παράνομο οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί να κριθούν και να τοποθετηθούν με αποφάσεις των διευθυντών εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το ίδιο Π.Δ. καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας που ανήκουν οργανικά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η υπεραριθμία να δηλώσουν, εντός τριών ημερών, αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν ως υπεράριθμοι. Στη συνέχεια τα ΠΥΣΠΕ, σε συνεδρίασή τους, χαρακτηρίζουν ονομαστικά τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, κατά σχολική μονάδα». Η ΔΟΕ καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα ΠΥΣΠΕ, τους διευθυντές εκπαίδευσης, τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων να μην εφορμόσουν τις εγκυκλίους, «οι οποίες είναι πολιτικά απαράδεκτες και παράνομες. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν στην κατανομή με βάση τις ώρες αν προηγούμενα δεν στελεχωθούν τα σχολεία από όλους τους συναδέλφους (δασκάλους και ειδικότητες)».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή