«Κατάρα του τομογράφου» στο Σισμανόγλειο

«Κατάρα του τομογράφου» στο Σισμανόγλειο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «κατάρα του τομογράφου» θα μπορούσε να ονομαστεί το σίριαλ που εκτυλίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής. Ο νέος –για τα ελληνικά δεδομένα– αξονικός τομογράφος στο Σισμανόγλειο είχε πάψει να λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο, καθώς είχε καεί η λυχνία του. Ετσι τις ανάγκες των ασθενών τού εν λόγω νοσοκομείου εξυπηρετούσε μοιραία ο παλαιότερος, του οποίου, όμως, η λυχνία κάηκε προ είκοσι ημερών. Οι αρμόδιοι αναγκαστικά παρέπεμπαν τους ασθενείς στο Αμαλία Φλέμινγκ, όπου κατά διαβολική σύμπτωση χθες χάλασε και ο εκεί τομογράφος…. Βέβαια, άνθρωποι του χώρου δεν αποδίδουν τις αλυσιδωτές βλάβες σε κακοδαιμονία. «Οι τομογράφοι στο Σισμανόγλειο ήταν 15 ετών και άνω, ο τομογράφος στο Φλέμινγκ ήταν παλαιός, μονοτονικός και αργός, ήταν θέμα χρόνου να τα… φτύσουν», λένε με πάσα ειλικρίνεια.

«Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει στο Ασκληπιείο Βούλας που διαθέτει έναν παλαιό αξονικό και συχνά είναι εκτός λειτουργίας. Το ίδιο συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων. Με εράνους και δωρεές «πορευόμαστε». «Ασθενείς κουβαλάνε μαζί τους υλικά, γάντια, σύριγγες, προκειμένου να εισαχθούν για νοσηλεία ή στο χειρουργείο», περιγράφουν. «Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να συγκεντρώσουν λίγα ευρώ για να αγοράσουν χαρτί υγείας. Μέχρι δωρεές σε τρόφιμα έχουμε».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων, η επισκευή κάθε λυχνίας κοστίζει 60.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ίδια είναι η τιμή και για την αγορά ενός μεταχειρισμένου τομογράφου… Η Ομοσπονδία κατακεραυνώνει τον υπουργό Πολάκη, υποστηρίζοντας πως την τελευταία φορά που αποκαταστάθηκε βλάβη στη λυχνία ήταν χάρη σε δωρεά της Εθνικής Τράπεζας. Πάντως, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός δεσμεύθηκε ότι το πρόβλημα στο Σισμανόγλειο θα επιλυθεί σε μία εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή