Σε μάχιμες θέσεις στην Αττική οι 700 της φύλαξης στόχων

Σε μάχιμες θέσεις στην Αττική οι 700 της φύλαξης στόχων

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίπου 300 υπολογίζονται οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο 5ο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής και πρόκειται να αποσυρθούν από τη φύλαξη επιχειρηματιών, τραπεζιτών και δημοσιογράφων. Αλλοι 400 αστυνομικοί, που ανήκουν στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και διατίθενται για τη φύλαξη πρώην υπουργών και γενικών γραμματέων, αναμένεται να πάρουν φύλλα πορείας για Τμήματα Ασφαλείας και άλλες «μάχιμες» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η Αμεση Δράση κ.ά.

Αυτό προβλέπει η πρόταση της επιτροπής αξιολόγησης στόχων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., την οποία υιοθέτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο θέμα αναφέρθηκε εκ νέου χθες ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η σχετική λίστα με τα ονόματα-«στόχους», που φυλάσσονται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, παρελήφθη χθες από ανώτατο αξιωματικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποδέσμευσης των αστυνομικών.

Δεσμεύσεις Τόσκα

Σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN.gr o κ. Τόσκας διευκρίνισε ότι η επιτροπή αξιολόγησης στόχων άρχισε να συνεδριάζει τον περασμένο Απρίλιο και μετά την ολοκλήρωση του έργου της εισηγήθηκε την απομάκρυνση 700 αστυνομικών από τη φύλαξη «υψηλών» προσώπων και ταυτόχρονα την αποδέσμευση 80 αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που διατίθενται για τον ίδιο σκοπό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους 700 αστυνομικούς θα αποσπαστούν σε Τμήματα Ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας και στη Δυτική Αττική, ενώ αρκετοί ακόμα, όπως δήλωσε χθες ο κ. Τόσκας, θα στελεχώσουν την Αμεση Δράση.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης για τα συχνά επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, ο κ. Τόσκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Real κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «υποκρισία» και «προσπάθεια να κουκουλώσει τις ευθύνες των προηγουμένων ετών». «Ξέρουμε καλά πως για πάρα πολλά χρόνια κάποιοι έσπρωχναν τα προβλήματα της Αθήνας κάτω από το χαλί που λέγεται Εξάρχεια», δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Χθες πήρε εξιτήριο από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών Γιώργος Διαμαντόπουλος που ξυλοκοπήθηκε το βράδυ της Δευτέρας από διαδηλωτές που μετείχαν σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Αναφερόμενος στο συμβάν, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι «ένα άτομο που αποσπάστηκε από τους διαδηλωτές πήγε και τον χτύπησε» και διευκρίνισε ότι γίνονται ενέργειες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψή του. «Ερευνούμε την υπόθεση και προσπαθούμε να συλλάβουμε αυτούς που έκαναν αυτήν την πράξη», δήλωσε.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συλλέγουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο σημείο της επίθεσης, καθώς και καταθέσεις από μάρτυρες, προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη της επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή