Τουλάχιστον 180 πρόσφυγες και μετανάστες σε Λέσβο Χίο και Κάρπαθο το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 180 πρόσφυγες και μετανάστες σε Λέσβο Χίο και Κάρπαθο το τελευταίο 24ωρο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλοι 57 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο, από χθες Τετάρτη έως σήμερα Πέμπτη το πρωί, ανεβάζοντας σε 4.964 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που είναι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο.

Την ίδια ώρα, στη Χίο πέρασαν 56 άτομα ανεβάζοντας σε 3.372 τους παραμένοντες ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν -όπως και εδώ και πάρα πολύ καιρό- μηδενικές. Στη Σάμο οι παραμένοντες είναι 973.

Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου παραμένουν σήμερα 9.309 πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίσης, στην περιοχή «Αφιάρτης» της Καρπάθου έφτασαν, στις 6 το πρωί, 71 πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για 37 άνδρες, 18 γυναίκες και 16 παιδιά (ηλικίας 10 μηνών έως 5 ετών), προερχόμενοι από Συρία, Ιράκ, Σρι Λάγκα και Αφγανιστάν. Για τη φιλοξενία τους, δεδομένου ότι στο νησί δεν υπάρχουν σχετικές δομές, έχει κινητοποιηθεί ο δήμος Καρπάθου και αλληλέγγυοι πολίτες.

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας του δήμου Καρπάθου Γιώργος Βασιλαράκης, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους του νησιού για συγκέντρωση διαφόρων ειδών (κουβέρτες, νερά, αλλά και φάρμακα), προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή