Δεκατέσσερις αιτήσεις για μία θέση εργασίας

Δεκατέσσερις αιτήσεις για μία θέση εργασίας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κάθε θέση οκτάμηνης εργασίας σε δήμους κατέθεσαν αίτηση 14 άνεργοι! Το στοιχείο αυτό, που αποτυπώνει την εκρηκτική κατάσταση της ανεργίας, έδωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, όπου συζητήθηκε η προώθηση του προγράμματος πρόσληψης μακροχρόνιων ανέργων σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας. «Το ενδιαφέρον των ανέργων για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς στην πρώτη φάση του προγράμματος στους 17 δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας για μία θέση εργασίας υποβλήθηκαν δεκατέσσερις αιτήσεις, όταν η αναλογία στα προηγούμενα προγράμματα ήταν 5 προς 1, παρότι τα ποσοστά ανεργίας ήταν υψηλότερα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Στη συνάντηση προσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων σε 274 δήμους. Εως τα μέσα Οκτωβρίου πρέπει οι δήμοι να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία καταγραφής και ένταξης έργων και των αναγκαίων ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη και εντός του Νοεμβρίου αναμένεται η τοποθέτησή τους. Ο αριθμός των θέσεων είναι ο ίδιος με πέρυσι, αλλά υπήρξε αύξηση των μηνών εργασίας, από πέντε σε οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Η ΚΕΔΕ στάθηκε αρωγός και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την εποικοδομητική συνεργασία», σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης τόνισε πως «βασική μας προτεραιότητα είναι να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή