Μήνυμα Δουκάκη για την έξοδο από την κρίση

Μήνυμα Δουκάκη για την έξοδο από την κρίση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ήθος είναι το ισχυρότερο όπλο ενός πολιτικού και ο βασικότερος πυλώνας για την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία, τόνισε ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Δουκάκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να βγει η χώρα από την κρίση, ο κ. Δουκάκης σημείωσε ότι για να στηρίξει ο κόσμος τις μεταρρυθμίσεις και να σταματήσει να φοροδιαφεύγει, πρέπει να πεισθεί για την ακεραιότητα και τις διαχειριστικές ικανότητες της πολιτικής ηγεσίας. Υπογράμμισε ότι η πολιτική λιτότητας των τελευταίων χρόνων δεν έχει αποδώσει, καθιστώντας σαφές ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ μιας στοχευμένης επεκτατικής πολιτικής, ενώ αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, υπογράμμισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες η Ελλάδα «έκανε εξαιρετική δουλειά».

Ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών το 1988, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και με άλλους παράγοντες της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, διεμήνυσε την πρόθεσή του να συμβάλει για τη στήριξη της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, τόσο από την κυβέρνηση, σε περίπτωση επικράτησης της Χίλαρι Κλίντον, όσο και από την Ομογένεια. Ενημερώθηκε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και με τη σειρά του ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές το τοπίο παραμένει αμφίρροπο. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά θα επικρατήσει η κ. Κλίντον, της οποίας άλλωστε είναι και δεδηλωμένος υποστηρικτής.

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην πολιτικός και νυν καθηγητής πανεπιστημίου τόνισε ότι αν και η ανεργία στις ΗΠΑ είναι σήμερα στο 5% και η ανάπτυξη σταθερή, τα 2/3 των Αμερικανών ανησυχούν για το μέλλον και αυτό εξηγεί την υποστήριξη προς τον Τραμπ. Ασκησε δριμεία κριτική στους Ρεπουμπλικανούς για την πολιτική των μειώσεων φόρων που, όπως είπε, οδήγησε σε τεράστια ελλείμματα και στο σημερινό χρέος, ενώ ο Μπιλ Κλίντον είχε πετύχει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, χαμηλή ανεργία και μια οικονομία με εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή