Σπείρα ετοιμαζόταν να εισάγει ναρκωτικά με drone στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας

Σπείρα ετοιμαζόταν να εισάγει ναρκωτικά με drone στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εξαμελής εγκληματική ομάδα, που ετοιμαζόταν να εισάγει ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλεφώνα στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενης ιπτάμενης συσκευής (drone ).

Στο πλαίσιο οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, έγκλειστοι στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης και δύο ημεδαποί.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 36, 24, 33 και 26 ετών, όλοι έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με τον 24χρονο να τελεί σε τακτική άδεια, καθώς και δύο ημεδαπούς, ένα 19χρονο και μία 24χρονη.

Η εγκληματική ομάδα είχε σχεδιάσει την επιχείρηση εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους εντός της φυλακής και είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Για το σκοπό αυτό ο 24χρονος μαζί με τον 19χρονο μετέφεραν μια τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή ( drone ) από την Αθήνα στη Λάρισα και χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο κοντά στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.

Οι δυο επιβαίνοντες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα drone με τα εξαρτήματά του, έξι κινητά και πέντε καλώδια φόρτισής τους, ταινία συσκευασίας και πλήθος γαντιών μιας χρήσης.

Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη, κατά την αποβίβαση της στο σταθμό λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας, η 24χρονη, η οποία είχε επιφορτιστεί με την μεταφορά από την Αθήνα των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλέφωνων, που προορίζονταν για την εισαγωγή τους στο Κατάστημα Κράτησης.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 211 γραμμαρίων, τρεις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 418 γραμμαρίων, δέκα κινητά τηλέφωνα και πέντε καλώδια φόρτισής τους και 25 κάρτες sim.

Η εγκληματική ομάδα από τη διάθεση των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλεφώνων εντός του Καταστήματος Κράτησης, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή