Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κέρκυρα – Σβήστηκε η φωτιά στη Χίο

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κέρκυρα – Σβήστηκε η φωτιά στη Χίο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σβήστηκε, αφού έκαψε περίπου 10 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, με σχίνους, ελιές αλλά και πεύκα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:30 στην περιοχή Κοντού μεταξύ των χωριών Πυργί και Ελάτα στη Χίο.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε εκεί που περίπου είχε σταματήσει η προ λίγων ημερών μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε τη νότια Χίο και τις μαστοχοφόρες περιοχές της.

Στην περιοχή παραμένουν για τον φόβο αναζωπύρωσης δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντές

Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα, πυρκαγιά που ξέσπασε βορειανατολικά της Κέρκυρας στην περιοχή Σινιές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στην περιοχή σπεύδει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ από αέρος συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.Η πυρκαγιά, που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κατάφερε μέχρι αυτή την ώρα να τυλίξει στις φλόγες πέντε στρέμματα δασικής έκτασης.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Καστρί στη Νότια Εύβοια.

Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, ενώ τις προσπάθειές τους δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή