Συναγερμός στις Αρχές Ελλάδας, Αγγλίας

Συναγερμός στις Αρχές Ελλάδας, Αγγλίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμό στις διωκτικές αρχές Ελλάδας και Αγγλίας σήμανε η σύλληψη, στον Εβρο, ενός 26χρονου Βρετανού στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τέσσερα γνήσια διαβατήρια υπηκόων Ιράκ. Ο 26χρονος έχει καταγωγή από πόλη στα σύνορα Ιράν – Ιράκ και τα τελευταία εννέα χρόνια ζει και εργάζεται στη Βρετανία, ενώ έχει πάρει και τη βρετανική υπηκοότητα. Συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στον μεθοριακό σταθμό Κήπων, καθώς στη διάρκεια ελέγχου του από αστυνομικούς του τοπικού Α.Τ. βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερα γνήσια διαβατήρια Ιράκ, τα οποία διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε άλλα άτομα.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, για τη σύλληψη του νεαρού ενημερώθηκαν οι «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ υπήρξε επικοινωνία Ελλήνων αξιωματικών με Βρετανούς συναδέλφους τους. Στόχος της επικοινωνίας ήταν να ελεγχθεί εάν ο 26χρονος βρίσκεται καταχωρισμένος στις λίστες υπόπτων για τρομοκρατία, καθώς και εάν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της χώρας για παραβάσεις του «κοινού» εγκλήματος.

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. πάντως δεν επιβεβαιώθηκαν. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο νεαρός είχε «καθαρό» παρελθόν, καθώς και ότι τα διαβατήρια ανήκουν σε οικογένεια Ιρακινών την οποία ο συλληφθείς προσπάθησε να εξυπηρετήσει.

Αστυνομική πηγή εξήγησε στην «Κ» ότι οι νόμιμοι κάτοχοι των διαβατηρίων βρίσκονται είτε στον πρόχειρο καταυλισμό του Καλαί στη Γαλλία είτε έχουν ήδη μπει παράτυπα στη Βρετανία και ο 26χρονος ανέλαβε να μεταφέρει και να τους παραδώσει τα διαβατήριά τους, προκειμένου ενδεχομένως να υποβάλουν αίτημα. Ο νεαρός επέβαινε σε τουριστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή