Νέα στοιχεία από CNN για τη σύλληψη τζιχαντιστών στη Λέρο

Νέα στοιχεία από CNN για τη σύλληψη τζιχαντιστών στη Λέρο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για τη σύλληψη, τον Δεκέμβριο του 2015 στο Ζάλτσμπουργκ, δύο αλλοδαπών καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι –μερικούς μήνες νωρίτερα– είχαν εντοπιστεί από Ελληνες αξιωματούχους στη Λέρο, έφερε χθες στο φως το CNN. Την υπόθεση είχε αναδείξει πρώτη η «Κ» στο φύλλο της 16ης Φεβρουαρίου, αποκαλύπτοντας τη διασύνδεση των δύο αλλοδαπών με τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου έξω από το Σταντ ντε Φρανς.

Το δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Αλγερινός Αντέλ Χαντάντι και ο Πακιστανός Μοχάμεντ Ουσμάν έφυγαν από τη Ράκα της Συρίας έξι εβδομάδες πριν από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι προκειμένου να πάρουν μέρος σ’ αυτές. Επίσης επισημαίνει ότι έφτασαν στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο με φουσκωτή βάρκα από τα παράλια της Τουρκίας καθώς και ότι λάμβαναν οδηγίες για τις κινήσεις τους από ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ονόματι Αμπου Αχμάντ.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από Ελληνες αξιωματούχους έχοντας στην κατοχή τους συριακά διαβατήρια με σειριακό αριθμό (serial number) παρόμοιο εκείνων που βρέθηκαν μερικές εβδομάδες αργότερα δίπλα στα διαμελισμένα πτώματα των καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς. Ενα μήνα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι και συνέχισαν το ταξίδι τους μέχρι την Αυστρία, όπου και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, από την έρευνα στα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων, που ακολούθησε, προέκυψε διασύνδεσή τους με ένα ακόμη άτομο ονόματι Αμπίντ Ταμπαουνί, που συνελήφθη τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή