Παραπομπή 28 προσώπων του ποδοσφαίρου

Παραπομπή 28 προσώπων του ποδοσφαίρου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην παραπομπή του προέδρου του Ολυμπιακού Ευ. Μαρινάκη σε δίκη για τέσσερα κακουργήματα για την υπόθεση της επονομαζόμενης «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και την επιβολή του περιοριστικού όρου της προσωρινής κράτησης, λόγω παραβίασης του περιοριστικού όρου που είχε επιβληθεί περί της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών Στ. Δασκαλόπουλος. Για την ίδια υπόθεση προτείνεται η παραπομπή σε δίκη ακόμα 27 προσώπων μεταξύ των οποίων μέλη της Ε.Ε. ΕΠΟ, πρόεδροι ΠΑΕ και διαιτητές Σούπερ Λίγκας καθώς και ποδοσφαιριστές.

Ο κ. Μαρινάκης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της συμμετοχής, ένταξης και διεύθυνσης της «εγκληματικής οργάνωσης» και αλλοίωσης αποτελεσμάτων. Αντιθέτως, δεν κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε έκρηξη που αφορά το αρτοποιείο του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κωνσταντινέα, το 2012, ούτε για την υπόθεση «επηρεασμού» των δικαιοδοτικών οργάνων για την περίπτωση του Εθνικού Γαζώρου και του Τυρνάβου.

Ο εισαγγελέας Εφετών, στην περίπου 400 σελίδων πρότασή του, εισηγείται την προσωρινή κράτηση του κ. Μαρινάκη, βασιζόμενος σε πράξεις και δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, που κατά την άποψη του εισαγγελέα καταδεικνύουν την παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί και μαρτυρούν «σαφή περιφρόνηση της εννόμου τάξεως που εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων».

Στο πόρισμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης»: «εκφόβιζαν διαιτητές, αποσκοπούντες σε διαιτησίες τους υπέρ των επιλογών τους και της εγκληματικής οργάνωσης που διηύθυναν, είτε προς παραδειγματισμό και άλλων διαιτητών ή τους αχρήστευαν από μελλοντικές διαιτησίες ή τους περιόριζαν ουσιωδώς σημαντικά στην άσκηση διαιτητικών καθηκόντων με μεγάλη οικονομική ζημία τους, ενίοτε δε, και τους υποχρέωναν σε παραίτηση αχρηστεύοντας πλήρως την καριέρα τους, αν δεν “υπάκουαν” στις αποφάσεις – υποδείξεις της εγκληματικής οργάνωσης. Από όλα αυτά πρωτίστως ωφελημένη ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού, όπως αναλύθηκε, καθώς επίσης και οι ομάδες-δορυφόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός…». Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με δήλωσή του υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου. Αμεσα καταθέτω μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά εις βάρος του εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή