Η κάμερα «συνέλαβε» τον δράστη

Η κάμερα «συνέλαβε» τον δράστη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ο δράστης της επίθεσης στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργο Διαμαντόπουλο, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης φέρεται να έχουν καταλήξει, εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα, στην ταυτότητα του δράστη εκμεταλλευόμενοι βίντεο από κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί κοντά στο σημείο της επίθεσης, καθώς και στοιχεία από το αρχείο της Κρατικής Ασφάλειας. Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος για τον ξυλοδαρμό του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κινείται στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο και μάλιστα φέρεται να έχει προσαχθεί στο παρελθόν στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και «αναγνωριστεί» από αστυνομικούς της υπηρεσίας.

Η επίθεση στον κ. Διαμαντόπουλο έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην οδό Πανεπιστημίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών για την εμπρηστική επίθεση σε κατάληψη «στέγης» της οδού Νοταρά στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τη μαρτυρία – κατάθεση του κ. Διαμαντόπουλου, ο δράστης της επίθεσης τον γροθοκόπησε τη στιγμή που κατηφόριζε την οδό Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς το αυτοκίνητό του. Αποσπάστηκε από παρέα 4 – 5 νεαρών, που λίγο νωρίτερα τον είχαν πλησιάσει προσποιούμενοι ότι ήθελαν δήθεν να μάθουν πού βρίσκεται η κεφαλή της πορείας.

Το περιστατικό πυροδότησε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών ούτε καν των αστυνομικών», ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Ο τελευταίος πάντως, απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε το περιστατικό «μεμονωμένο» και σε συνεντεύξεις του εμφανίστηκε βέβαιος για την ταυτοποίηση του δράστη.

Σύμφωνα λοιπόν με νεότερα στοιχεία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν το συμβάν έχουν καταλήξει στην ταυτότητα του δράστη και βρίσκονται κοντά στον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του. Πρόκειται για νεαρό που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει στο παρελθόν προσαχθεί για «αναγνώριση» στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Η σκηνή του ξυλοδαρμού εξάλλου και οι κινήσεις του υπόπτου πριν από την έναρξη της πορείας διαμαρτυρίας φέρεται να έχουν καταγραφεί από περισσότερες από μία κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συνθέσει το παζλ των κινήσεών του μέσα από τα βίντεο, με σημεία αναφοράς τον σωματότυπο αλλά και το ντύσιμό του. Προσπαθούν να κλείσουν ορισμένες «τεχνικές» εκκρεμότητες, που θα επιτρέψουν τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος του υπόπτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή