Ερωτήματα ΔΟΕ για τα κολυμβητήρια

Ερωτήματα ΔΟΕ για τα κολυμβητήρια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωραίες οι εξαγγελίες, αλλά θέλουν καλή οργάνωση. Χθες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αποδόμησε πλήρως την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές του Δημοτικού να μάθουν κολύμπι σε κολυμβητήρια που βρίσκονται έως 25 χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο τους. «Σαφέστατα δεν αμφισβητούμε τον σκοπό για απόκτηση κολυμβητικής παιδείας», λέει η ΔΟΕ, αλλά… Και συνεχίζει: «Θεωρούν, αλήθεια, οι εμπνευστές της απόφασης ότι τα 25 χιλιόμετρα είναι απόσταση που ευνοεί τη μετακίνηση μαθητών και μάλιστα εντός δίωρου, όπως αναφέρεται; Από τη στιγμή που ορίζεται ρητά ότι οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες, περί μετακίνησης μαθητών, διατάξεις και χωρίς δαπάνη για το ΥΠΠΕΘ, τι θέλουν να μας πουν; Οτι οι σχολικές μονάδες που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα στοιχειώδη έξοδά τους, θα είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης; Θεωρούν ότι καλύπτεται η ασφάλεια των μαθητών από την ύπαρξη ενός μόνο συνοδού; Πόσο εφικτή είναι η ενοποίηση δύο διδακτικών ωρών του μαθήματος Φυσικής Αγωγής σε σχολεία που εξαιτίας του χάους που προκαλεί η λογική των ωρών που διακατέχει το ΥΠΠΕΘ, η τροποποίηση του προγράμματος σ’ αυτή τη βάση είναι γρίφος; Τι θα γίνεται με το μάθημα της Φ.Α. στα σχολεία όπου θα απουσιάζει ο εκπαιδευτικός συνοδεύοντας το τμήμα;». Η ΔΟΕ μετά τα εύλογα ερωτήματα, ρωτάει εάν η κυβέρνηση (μάλλον επειδή στην απόφαση εμπλέκονται και άλλα υπουργεία πλην του Παιδείας) βρίσκεται σε επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Από την πλευρά του πάντως, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη συνολικά 3.750 αναπληρωτών, εκ των οποίων περίπου 2.400 δάσκαλοι και 1.350 νηπιαγωγοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή