ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Σαμαράς από την Καλαμάτα: Είναι πραγματική τραγωδία, αλλά έχουμε περάσει πιο δύσκολα

a-samaras-apo-tin-kalamata-einai-pragmatiki-tragodia-alla-echoyme-perasei-pio-dyskola-2149720

Είναι πραγματική τραγωδία, έχουμε περάσει και πιο δύσκολα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, τόνισε με δηλώσεις του, το βράδυ, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που περιόδευσε σε γειτονιές της Καλαμάτας που χτυπήθηκαν από την θεομηνία.

Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, επισκέφθηκε το βράδυ πολλές γειτονιές και σπίτια στην πόλη της Καλαμάτας που δοκιμάστηκαν από την φονική κακοκαιρία και συνομίλησε με κατοίκους που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους από τις λάσπες και να περισώσουν ότι μπορούσαν από τις περιουσίες τους, που καταστράφηκαν από τα ορμητικά νερά.

a-samaras-apo-tin-kalamata-einai-pragmatiki-tragodia-alla-echoyme-perasei-pio-dyskola0

Ο πρώην πρωθυπουργός σε δήλωσή του ολοκληρώνοντας την περιοδεία του ανέφερε ότι, «περπάτησα από την Αθηνών μέχρι το Φραγκοπήγαδο, είναι πραγματική τραγωδία. Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές. Μιλάμε για ανθρώπινες τραγωδίες. Πρέπει να δει κανείς τι χρειάζεται να γίνει πρώτον για να μην ξανασυμβεί, άρα να υπάρχουν αγωγοί για τα όμβρια ύδατα. Πρέπει να γίνουν από τους δήμους από τους κατάλληλους φορείς. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να δοθούν γρήγορα, άμεσα, αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις αυτές μπορούν να έρθουν και από τα ταμεία του κράτους κι αν δεν έχουν υπάρχει η Ευρώπη, εγώ από το πρωί έχω επικοινωνήσει με ευρωβουλευτές να κάνουν κι έκαναν παρέμβαση στην Ευρώπη, για να πάρουν οι άνθρωποι αποζημιώσεις. Να μην χαθεί η εμπιστοσύνη τους να ξαναφτιάξουν το μαγαζάκι τους, την οικοσκευή τους. Από εκεί και πέρα, εδώ στη Μεσσηνία κι ιδιαίτερα στην Καλαμάτα έχουμε περάσει πάρα πολλά και σήμερα και παλιότερα, έχουμε περάσει και πιο δύσκολα, είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τη μεγάλη καταστροφή. Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

a-samaras-apo-tin-kalamata-einai-pragmatiki-tragodia-alla-echoyme-perasei-pio-dyskola2

Το πρωί κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας που επλήγησαν από την θεομηνία.