Λιγότερο ευχαριστημένοι με την ποιότητα ζωής στην πόλη οι Αθηναίοι

Λιγότερο ευχαριστημένοι με την ποιότητα ζωής στην πόλη οι Αθηναίοι

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από την ποιότητα ζωής τους στην πόλη κατέγραψαν οι Αθηναίοι, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Eurostat για την αστική ζωή στην Ε.Ε. Η έκθεση αποτυπώνει τον βαθμό ικανοποίησης των Ευρωπαίων από τη ζωή στις πόλεις τους και δείχνει ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης των «28» είναι ικανοποιημένοι. Οι πλέον δυσαρεστημένοι είναι οι Αθηναίοι, με μόνο το 71% του πληθυσμού της ελληνικής πρωτεύουσας να είναι ικανοποιημένο από τη ζωή σε αυτήν, ενώ στην προτελευταία θέση είναι οι κάτοικοι της Ρώμης (το 80% δηλώνει ικανοποίηση), ενώ προηγούνται εκείνοι του Βουκουρεστίου και του Παρισιού (83%). Πάντως σε σύγκριση με το 2012, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται τώρα περισσότερο ευχαριστημένοι από την πόλη τους. Η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των ετών 2012-2015 καταγράφηκε στην Αθήνα (από 56% ποσοστό ικανοποίησης το 2010, σε 71% το 2015). Ακολουθεί η Βουδαπέστη (συν 6%), η Ρίγα και το Βίλνιους (συν 5%), οι Βρυξέλλες και η Μπρατισλάβα (συν 4%). Αντίθετα, ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών έχει μειωθεί ελαφρώς σε πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Αμστερνταμ, Βερολίνο και Λισσαβώνα (μείον 2%), Παρίσι και Ελσίνκι (μείον 1%).

Οι κάτοικοι της Λευκωσίας δηλώνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 88%, μια αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων από το 2012. Η Λευκωσία καταλαμβάνει την 21η θέση στις 28 πρωτεύουσες της Ε.Ε.

Συνολικά η Eurostat διαπίστωσε ότι, σε 18 πρωτεύουσες της Ε.Ε., τουλάχιστον 9 στους 10 κατοίκους ήταν ικανοποιημένοι με τη ζωή στην πόλη τους. Τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης καταγράφηκαν στο Βίλνιους, όπου το 98% του πληθυσμού είναι ικανοποιημένο. Ακολουθεί η Στοκχόλμη και η Κοπεγχάγη (97%), καθώς και η Βιέννη και το Λουξεμβούργο (96%). Σε 10 πόλεις το επίπεδο ικανοποίησης ήταν κάτω του 90%.

Σε σύγκριση με το 2012, πάντως, η ικανοποίηση από τη ζωή στην πόλη ανέβηκε στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ε.Ε. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις, όπως προαναφέρθηκε, παρατηρήθηκαν στην Αθήνα, η οποία ωστόσο παρέμεινε στην τελευταία θέση ικανοποίησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή