ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαραθώνας: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που καλλιεργούσε κάνναβη

marathonas-exarthrothike-egklimatiki-omada-poy-kalliergoyse-kannavi-2149740

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα που καλλιεργούσε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα-καλλιεργητές, εντοπίσθηκαν δύο (2) φυτείες  δενδρυλλίων κάνναβης, εντός θερμοκηπίων στις περιοχές Άνω και Κάτω Σούλι Μαραθώνα και εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -1.294- δενδρύλλια.

Το χρηματικό όφελος από την πώληση των ποσοτήτων κάνναβης υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ.

Ειδικότερα, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης καλλιέργειας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, εντοπίσθηκαν στην περιοχή δύο (2) εγκαταστάσεις θερμοκηπίων, ειδικά διαμορφωμένων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση.

Από την επιτήρηση των χώρων και την ευρύτερη αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η εγκληματική δράση της ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των μελών της.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 5ης και πρωινές ώρες της 6ης Σεπτεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης στις περιοχές Άνω και Κάτω Σουλίου Μαραθώνα, τέσσερα (4) μέλη της σπείρας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 49 ετών και μία 46χρονη ημεδαπή

Επιπλέον εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης των δύο (2) φυτειών. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

  • 1.294- δενδρύλλια κάνναβης
  • εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε προγενέστερο χρόνο και στους ίδιους χώρους είχαν προβεί σε καλλιέργεια-συγκομιδή φυτών κάνναβης, τα οποία μετά την επεξεργασία τους διακινούσαν στην παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.