ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελείς: Βάναυση προσβολή τα σχόλια Μαρινάκη περί «διατεταγμένης υπηρεσίας»

Εισαγγελείς: Βάναυση προσβολή τα σχόλια Μαρινάκη περί «διατεταγμένης υπηρεσίας»

Την έντονη αντίδραση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για προφυλάκισή του, σχετικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Με αφορμή τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού περί «διατεταγμένης υπηρεσίας», η Ενωση κάνει λόγο για «βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση» σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, κι ενώ αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που είναι και το μόνο αρμόδιο για τη μεταχείριση του κ. Μαρινάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί «διατεταγμένης υπηρεσίας» και περί «εκτελέσεως συμβολαίου» από Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».