ΠΑΣΟΚ: Aπόσταση με το Ποτάμι

ΠΑΣΟΚ: Aπόσταση με το Ποτάμι

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε επίπεδο ηγεσίας, η συζήτηση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έχει κλείσει», διεμήνυαν χθες συνεργάτες της κ. Φώφης Γεννηματά, τονίζοντας, ωστόσο, πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συνεχίσει την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς στη βάση και με όποιον πραγματικά το θέλει. Από τη Χαρ. Τρικούπη σχολίαζαν ότι η χθεσινή επικοινωνία των δύο γραμματέων για καθορισμό ραντεβού των δύο αρχηγών δεν αποτελεί εγγύηση για τίποτα, καθώς η τελευταία επιστολή των εκπροσώπων του Ποταμιού γίνεται αντιληπτή ως απόπειρα μετατροπής του νέου φορέα σε «συμπλήρωμα» της Ν.Δ. Μετά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποφασίστηκε ομοφώνως να τονιστεί αυτή η απόσταση με το Ποτάμι. «Ο νέος ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς εξ ορισμού δεν μπορεί να αποτελεί παράρτημα ή συμπλήρωμα ή προνομιακό σύμμαχο ούτε της Ν.Δ. ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει ανοικτή «στον διάλογο με όποιο φορέα, κίνηση ή πρόσωπο του χώρου το επιθυμεί πραγματικά και αποδέχεται τις παραπάνω θεμελιώδεις αρχές και προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς».

Κατά Θεοδωράκη

Λίγο νωρίτερα, η κ. Γεννηματά απέδωσε την ευθύνη για την επεισοδιακή διακοπή των συζητήσεων ανάμεσα σε Χαρ. Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως στον κ. Θεοδωράκη. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έγινε σε όλους σαφές ότι η ηγεσία δεν θέλει να προχωρήσει το εγχείρημα και το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες». Επίσης, η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση και στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «ανικανότητα, ιδεοληψίες, προσκόλληση στο πελατειακό κράτος, καθεστωτισμό, και απουσία στρατηγικής και σχεδίου για την ανάπτυξη». Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος πρότεινε να τεθεί όριο ενός ακόμη μήνα στην προσπάθεια για τη συμπόρευση, στις 8 Οκτωβρίου, ωστόσο η πρότασή του απορρίφθηκε.

Πάντως, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ οι φωνές υπέρ της αναθέρμανσης των συζητήσεων με το Ποτάμι αυξάνονται. Μετά τον κ. Ν. Ανδρουλάκη, χθες παρενέβη και ο κ. Ι. Μανιάτης, ο οποίος επισήμανε (Παραπολιτικά 90,1) ότι «δεν έχουμε ναυάγιο, δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου, αλλά σε μια μικρή ανάπαυλα στην πορεία για την ενωμένη Κεντροαριστερά». Και προσέθεσε πως «το μικρό “εγώ” του καθενός είναι πολύ λιγότερο από το πολύ μεγάλο “εμείς” που θέλει η κοινωνία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή