Από τα 600 δισ. στον «όρκο του πολεμιστή»

Από τα 600 δισ. στον «όρκο του πολεμιστή»

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα παράξενο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι το προηγούμενο Σάββατο όσοι ξένοι επισκέπτες βρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία. Τριακόσιοι άνθρωποι με ευλάβεια εκφωνούσαν εν χορώ τον «όρκο του πολεμιστή» προς τις φωτεινές δυνάμεις του Διός… Δεν επρόκειτο για αρχαιολάτρες, αλλά για λάτρεις του Αρτέμη Σώρρα, του ανθρώπου που θέλει να σώσει τη χώρα και τους πολίτες της από τα δεινά τους – αλλά δεν τον αφήνουν οι δυνάμεις του σκότους.

Αγνωστος μέχρι πρόσφατα, ο Σώρρας «αυτοσυστήθηκε» το 2012 στο ελληνικό κοινό ως δισεκατομμυριούχος πατριώτης, συγκεκριμένα ο μοναδικός Ελληνας που προτίθεται να προσφέρει το ασύλληπτο ποσό των 600 δισ. δολαρίων για να «ξεπληρώσει» το ελληνικό χρέος. «Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Ελληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει ποιος Ελληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος;» είχε αναφέρει προ τετραετίας, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση της ΜΚΟ End National Debt (END), μέσω της οποίας είχε κάνει τη δυσθεώρητη κατάθεση και μια μικρότερη ύψους 50 δισ. για την Κύπρο. Η γενναιοδωρία του είναι τόση, που έχει κατά καιρούς δηλώσει έτοιμος να «ξελασπώσει» τους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας, να σώσει ακόμα και την Αλαμπάμα από επίσημη πτώχευση δίνοντας άλλα 5 δισ., αλλά και τον καθένα μας προσωπικά χαρίζοντάς μας από 20.000 ευρώ, αρκεί να τον ψηφίσουμε. Η περίφημη «Ελλήνων Συνέλευσις», πνευματικό «παιδί» του, διαθέτει πλέον 170 παραρτήματα σε όλη τη χώρα και χιλιάδες μέλη, τα οποία δεν αποκλείεται να τιμήσουν με την ψήφο τους τον πολιτικό του φορέα στις επόμενες εκλογές.

Από πού προέρχονταν, όμως, όλα αυτά τα χρήματα; Ηταν ένα μπαούλο της γιαγιάς του –σαν αυτά που έχουμε κληρονομήσει οι περισσότεροι– που έκρυβε μέσα τον πολύτιμο θησαυρό: μετοχές της πάλαι ποτέ «Τράπεζας της Ανατολής», που εξαγοράστηκε και συγχωνεύτηκε με την Εθνική. Αυτό ήταν ένα από τα πολλά σενάρια που ο Αρτέμης Σώρρας ισχυρίστηκε στα τηλεοπτικά «παράθυρα» και τις όλο πάθος αναρτήσεις του στο Facebook (πάντα με κεφαλαία γράμματα και θαυμαστικά) ενώπιον του κοινού του, που όσο το μυστήριο γύρω από το όνομά του πύκνωνε, τόσο αυτό μεγάλωνε και που εν συνεχεία αποδεικνυόταν ανυπόστατο. Αλλο σενάριο τον ήθελε κάτοχο ομολόγων αμερικανικού Δημοσίου ύψους 2,85 τρισ. δολαρίων, τα οποία απέκτησε πωλώντας στις ΗΠΑ τα πνευματικά δικαιώματα από μια ευρεσιτεχνία: μετατρέπει ό,τι υπάρχει στερεό σε καύσιμο για… αεροπορικές πτήσεις.

Θα μπορούσε να είναι ο θείος από την Αμερική που όλοι θα θέλαμε να έχουμε, αν σταδιακά δεν ανέπτυσσε μια ρητορική μίσους ενάντια σε πολιτικούς, ΜΜΕ, ξένους και όσους διαφωνούν μαζί του. Στην κάμερα του rizopoulospost, προ ημερών, αναλώθηκε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα εις βάρος των ανθρώπων με αναπηρία με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. «Είναι ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους και να κάνουν Παραολυμπιάδα». Αυτό ήταν το ηπιότερο εξ όσων σχολίασε μαινόμενος ο Σώρρας, προκαλώντας ανατριχίλα σε όσους είδαν το βίντεο, καθώς παραπέμπει ευθέως στη ναζιστική ιδεολογία.

Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα παραλείψει να συμπεριλάβει τον 50χρονο –που όσοι γνωρίζουν λένε ότι δεν έχει σπουδάσει τίποτε, ζούσε μέχρι πρότινος στην Πάτρα ως ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων– στη λίστα των ανθρώπων που κυριολεκτικά «ξεπήδησαν» μέσα από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή