Στάσεις εργασίας σε αστικές συγκοινωνίες

Στάσεις εργασίας σε αστικές συγκοινωνίες

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tαλαιπωρία περιμένει αύριο τους επιβάτες των λεωφορείων των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προχωρούν σε στάσεις εργασίας.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ εξήγγειλε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανέναν μηχανισμό διάλυσης της εταιρείας να λειτουργήσει, τόσο εις βάρος των επιβατών όσο και των εργαζομένων, επικρίνοντας χειρισμούς της διοίκησης των ΟΣΥ.

«Σχεδόν προδιαγράφεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς και η εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Στο μεταξύ με προβλήματα θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια σχολεία λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία προχωρούν τα μέλη της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος). Παράλληλα σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι προχωρούν οι καθηγητές (ΟΛΜΕ).

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αύριο στις 12.30 μ. στο υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή