Τσίπρας για Ωραιόκαστρο: Η Ελλάδα είναι η χώρα της αλληλεγγύης

Τσίπρας για Ωραιόκαστρο: Η Ελλάδα είναι η χώρα της αλληλεγγύης

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

"Η Ελλάδα είναι το πρόσωπο της αλληλεγγύης της Ευρώπης προς τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Ωραιόκαστρο.

Σημειώνει δε ακόμη ότι "η αντίδραση κάποιων Συλλόγων γονέων και του δημάρχου Ωραιοκάστρου δεν συνάδουν με την στάση της χώρας μας και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

 

Νωρίτερα ο κ Φίλης έκανε λόγο για μεμονωμένο φαινόμενο που δεν είναι δυνατόν να αμαυρώσει την αλληλεγγύη που έχει δείξει ο ελληνικός λαός στο θέμα των προσφύγων,  μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σχετικά με την απόφαση των συλλόγων γονέων στο 1ο, 2ο και 5ο Σχολείο Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη να μη δεχθούν προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν τίθεται υπό την κρίση των συλλόγων ή των τοπικών συμβουλίων το αν θα πάνε τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο.

Κάλεσε μάλιστα τις τοπικές αρχές να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να τηρούν τη νομιμότητα.

Όλα τα κόμματα και όλοι οι φορείς πρέπει να τοποθετούνται και να μην δείχνουν κατανόηση σε τέτοιες μειοψηφικές αντιδράσεις. Εκτίμησε μάλιστα, ότι αυτοί που φωνάζουν στο Ωραιόκαστρο ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ, και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα να πάρουν θέση.

Ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι το κράτος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Εξήγησε ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πηγαίνουν στο σχολείο μετά το μεσημέρι σε τάξεις Υποδοχής για να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, λίγα Ελληνικά και μια άλλη ξένη γλώσσα.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι είναι υποχρέωση της Ελληνικής πολιτείας να προσφέρει μόρφωση στα παιδιά των προσφύγων και τόνισε ότι σχολικές δομές μέσα στα κέντρα φιλοξενίας θα γίνουν κατ’ εξαίρεση, αν είναι πολύ μακριά από την πόλη, ή αν πρόκειται για παιδιά προσχολικής αγωγής, καθώς όπως σημείωσε δε θέλουμε να γκετοποιήσουμε τα παιδιά."Η αντίδραση κάποιων Συλλόγων γονέων και του δημάρχου Ωραιοκάστρου δεν συνάδουν με την στάση της χώρας μας και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού" τονίζει ο πρωθυπουργός

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή