Καταγγελία για τριπλοθεσία νομικού συμβούλου

Καταγγελία για τριπλοθεσία νομικού συμβούλου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, ζητεί ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς για την τριπλοθεσία νομικού συμβούλου της. Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρει ότι «προφανώς, στο υπουργείο Παιδείας έχουν μπλέξει τους ρόλους τους. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς, ότι ο νομικός σύμβουλος της κ. Αναγνωστοπούλου συγχρόνως είναι νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Κρήτης και, προσφάτως, και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με απευθείας ανάθεση. Υπάρχει ή όχι θέμα σύγκρουσης συμφερόντων και “ασυμβίβαστου”, όταν ο ίδιος νομικός σύμβουλος προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες του στην εποπτεύουσα αρχή, το υπουργείο Παιδείας, και ταυτόχρονα εκπροσωπεί δύο από τους εποπτευόμενους φορείς του; Αυτή η ιδιότυπη κατάσταση δεν δύναται να προκαλέσει ερωτήματα για ενδεχόμενη μεροληψία, και αμφισβήτηση από τα υπόλοιπα ΑΕΙ σχετικά με την ίση μεταχείρισή τους κατά την άσκηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης; Ενα ακόμη εύλογο ερώτημα είναι πώς, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη ανεργία, ένα άτομο κατέχει ουσιαστικά τρεις αμειβόμενες θέσεις; Είναι και αυτό κομμάτι του ηθικού πλεονεκτήματος ή της εξουσιαστικής πλεονεξίας;».

Ο κ. Μαυρωτάς προσθέτει ότι «το μπέρδεμα των ρόλων συνεχίζεται και με τον πρόεδρο του ΕΑΠ, ο οποίος προσφάτως διαμαρτυρήθηκε για τις “αδιάκοπες” ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή με σκοπό, όπως είπε, την “απόπειρα ανάδειξης σκανδάλων”. Να υπενθυμίσουμε ότι οι ερωτήσεις απευθύνονται προς τους υπουργούς και αλίμονο αν ο κοινοβουλευτικός έλεγχος εκλαμβάνεται ως επίθεση από κάποιους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή