Στις 30 Σεπτεμβρίου, η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 30‪ Σεπτεμβρίου 2016‬ προσδιορίστηκε η ημέρα διάσκεψης της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει εάν είναι συνταγματικός και νόμιμος ο τρόπος χορήγησης των τεσσάρων αδειών των τηλεοπτικών σταθμών.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού θα κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Οι προσφυγές των καναλιών συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.

Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκ. ευρώ η κάθε μια, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή