Πρόσκληση για μικρούς και μεγάλους

Πρόσκληση για μικρούς και μεγάλους

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν «δράσεις πολιτισμού» για μικρούς και μεγάλους διοργανώνουν αυτή την Κυριακή τα 22 μέλη του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων της Αθήνας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», προσκαλώντας το κοινό να πάρει μια πρώτη γεύση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στους χώρους τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Από νωρίς το πρωί, οι νεαροί επισκέπτες θα έχουν, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να εξερευνήσουν την «Πλανόδια Βιβλιοθήκη» του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού (6 έως 12 ετών, 10 π.μ.), να κάνουν μια βόλτα στην «Οικόπολη» του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, όπου η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής (παιδιά δημοτικού, από τις 10.30 π.μ.), και να ακούσουν ιστορίες από το Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης (10 έως 12 ετών, 11 π.μ.). Θα μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν στα εικαστικά παιχνίδια και εργαστήρια της Δημοτικής Πινακοθήκης (από τις 11 π.μ.), να γνωρίσουν των Πλάτωνα μέσα από την εφαρμογή του Ψηφιακού Μουσείου Ακαδημίας Πλάτωνος (9 έως 11 ετών, 11.30 π.μ.) και να μάθουν να βγάζουν μία εφημερίδα υπό τις οδηγίες του προσωπικού του Ιδρύματος Κατακουζηνού (8 έως 15 ετών, 2 μ.μ.).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το ταξίδι του κάρβουνου» παρουσιάζει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, προσκαλώντας τα παιδιά από 5 έως 11 ετών να γνωρίσουν την ιστορία του λιθάνθρακα και να φτιάξουν τα δικά τους έργα με κάρβουνο (11.30 π.μ.). Την ίδια ώρα, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη αφηγείται παραμύθια για έναν θησαυρό (7 έως 11 ετών, 11.30 π.μ.), ενώ το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας εστιάζει στους θησαυρούς που κρύβουμε μέσα μας (ενήλικες μαζί με παιδιά 5 έως 12 ετών, 5 μ.μ.). Ενα αγγλόφωνο πρόγραμμα με τίτλο «Κάμπια πεινασμένη, σελίδα δαγκωμένη: Ενα βιβλίο ζωντανεύει» έχει ετοιμάσει η Ελληνοαμερικανική Ενωση, επιδιώκοντας να μυήσει τα παιδιά από 3 μέχρι 6 χρονών στη μαγεία της ανάγνωσης και να τους μάθει τις πρώτες τους αγγλικές λέξεις (10.30 π.μ.).

Λίγο πριν ανοίξει ξανά για το κοινό η επιτυχημένη διαδραστική έκθεση «Παίζω και καταλαβαίνω» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει μουσικοκινητικές δραστηριότητες με αφορμή τα Μαθηματικά (8 έως 12 ετών, 1 μ.μ.). Ακόμη, το Ινστιτούτο Ερευνας Μουσικής και Ακουστικής – Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης προσκαλεί τα παιδιά να παίξουν «Παιχνίδια ήχου» (8 έως 14 ετών, από τις 12.30 μ.μ.). Στο ενήλικο κοινό απευθύνονται το σεμινάριο χαρακτικής του Μουσείου Πολιτικών Εξόριστων Αϊ Στράτη (12.30 και 1 μ.μ.) και η παρουσίαση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών (10 π.μ.).

​​10 π.μ. έως 5.30 μ.μ., Ηρακλειδών 66, Θησείο. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή