Διήμερο επεισοδίων στο Πολυτεχνείο

Διήμερο επεισοδίων στο Πολυτεχνείο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ορμητήριο το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, ομάδες αντιεξουσιαστών προκάλεσαν, για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια. Η αρχή έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που σταθμεύουν στη συμβολή των οδών Μάρνη και Πατησίων και Αβέρωφ και Πατησίων. Ακολούθησε τρίωρη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με την αστυνομία, στα επεισόδια μετείχαν περίπου 30 άτομα. Πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διεκόπη για ώρες. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα 29 ετών και μιας γυναίκας 23 ετών. Σύμφωνα, πάντως, με αρμόδια αστυνομική πηγή κανείς από τους δύο δεν έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε χθες τα ξημερώματα. Από τη 1 τα ξημερώματα μέχρι τις τέσσερις το πρωί, περίπου 50 άτομα που είχαν βρει καταφύγιο μέσα στο Πολυτεχνείο, επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών στις οδούς Πατησίων και Τοσίτσα. Η κυκλοφορία διεκόπη μέχρι το πρωί, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός 26χρονου, ο οποίος, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ανάμειξή του στις ταραχές.

Κείμενο αντιεξουσιαστών στο Διαδίκτυο

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Κυριακής ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε άτομα που μοίραζαν φυλλάδια του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Κείμενο αντιεξουσιαστών που αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι σύντροφοι δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα αυτή και φυσικά απάντησαν στη βία που δέχθηκαν όπως αρμόζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή