ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτογραφίες από το μισοβυθισμένο Aπάτσι

apatsi
apatsi--2

Ελικόπτερο Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού, τύπου ΑΗ-64D, κατέπεσε στις 9 το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμωνικού Κόλπου στα ανατολικά της Χαλκιδικής στη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ-2016».

Και οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχοντας τις αισθήσεις τους διακομίστηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Οι εξετάσεις τους ολοκληρώθηκαν και αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο.

Ωστόσο, αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου ο ένας από τους δύο χειριστές βρέθηκε προσωρινά κάτω από το νερό και διασώθηκε χάρις στην άμεση επέμβαση ανδρών των Υποβρυχίων Καταστροφών που βρισκόταν στην παραλία στο πλαίσιο του σεναρίου της άσκησης.

Ο χειριστής ανασύρθηκε από τους άνδρες των ΟΥΚ στην παραλία, όπου και ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Το ελικόπτερο βρίσκεται ημιβυθισμένο σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή ενώ η ανέλκυσή του έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του στρατού είναι πιθανό οι βλάβες που υπέστη το ελικόπτερο να διορθώνονται ωστόσο αυτό θα αποσαφηνιστεί μετά την ανέλκυσή του.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Φωτογραφίες σπό το μισοβυθισμένο ελικόπτερο:

fotografies-apo-to-misovythismeno-apatsi0

fotografies-apo-to-misovythismeno-apatsi1

fotografies-apo-to-misovythismeno-apatsi2