Δικαστική εμπλοκή για τον Χρ. Καλογρίτσα

Δικαστική εμπλοκή για τον Χρ. Καλογρίτσα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές ελέγχεται ο επιχειρηματίας – κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Οι έρευνες ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από έναν και πλέον χρόνο, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε λίστες καταθετών. Ελεγχος είχε γίνει και είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία και για τον γιο του, Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, ο οποίος υπήρξε και ο υπερθεματιστής μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ των καταθέσεών του και των δηλώσεών του ύψους 20 εκατ. ευρώ και κινήθηκε διαδικασία ποινικής δίωξης, έως ότου δικαιολογήσει τις διαφορές και καταβάλει τα ποσά που θα προκύψουν ως φόρος και πρόστιμα.

Σχετικά με τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ελέγχους είχαν εντοπιστεί διαφορές ύψους 4 εκατ. ευρώ, είχε ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα, όμως πριν από τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πλήρωσε και η δικογραφία βαίνει προς το αρχείο.

Εν τω μεταξύ, αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αποστολή στη Βουλή του πορίσματος της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής. Το πόρισμα, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, είναι στα αγγλικά διότι συντάχθηκε από κοινού με τον SSM. Πέραν των γενικών αναφορών για την κατάσταση της τράπεζας, περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο με λάθη και παραλείψεις που προκάλεσαν ζημιά, όπου γίνεται ονομαστική αναφορά στον κ. Καλογρίτσα.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της Attica Bank υπεραμύνθηκαν των επιλογών που έγιναν από την τράπεζα και χθες υπογραμμίστηκε ότι τα δάνεια προς τον κ. Καλογρίτσα είναι ενήμερα και έχουν χορηγηθεί έχοντας εξασφαλιστεί καλύψεις. Σημείωσαν ότι στις επίμαχες εταιρείες τα δάνεια που έχουν δοθεί δεν ξεπερνούν τα όρια που είχε θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε ό,τι αφορά τις καλύψεις, έχουν χρησιμοποιηθεί μετρητά, μετοχές, προεισπράξεις έργων και ακίνητα που έχουν αποτιμηθεί σε παρούσες αξίες και, επιπλέον, έχει επιβληθεί μία επιπλέον απομείωση 25%. Ακόμη, σε ό,τι αφορά τον κ. Καλογρίτσα, σημείωσαν ότι δεν μπορούν να δοθούν νέα δάνεια, καθώς τα σχετικά όρια έχουν εξαντληθεί, ενώ υπογραμμίστηκε ότι η τράπεζα δεν θα έχει καμία εμπλοκή στη χρηματοδότηση των νέων τηλεοπτικών σταθμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή