Πλήρως εξυπηρετούμενα τα δάνεια του STAR

Πλήρως εξυπηρετούμενα τα δάνεια του STAR

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική ρελάνς που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες η Ν.Δ., καθώς τα στελέχη της στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων αξίωσαν να έρθουν ως μάρτυρες και όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση Καλογρίτσα. «Να έρθει εδώ και ο κ. Καλογρίτσας, ο διευθυντής της Αττικής Τράπεζας που του έδωσε τα δάνεια, αλλά και ο κ. Καμμένος, για να να μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε όταν μιλούσε για “μαύρο” χρήμα του εκλεκτού σας επιχειρηματία», αξίωσε ο κ. Δημ. Σταμάτης. Την αρχική αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ διαδέχθηκε η ολομέτωπη επίθεση εναντίον του, με την κ. Αννέτα Καββαδία να υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί να παριστάνει η Ν.Δ. τον αρχάγγελο της κάθαρσης». «Αυτό αφορά εσάς που είστε στην εξουσία μόνο με ψέματα», απάντησε ο κ. Σταμάτης και το επεισόδιο έκλεισε με την παρέμβαση του πρόεδρου κ. Σωκρ. Φάμελο, ο οποίος αντέτεινε πως οι υπερθεματιστές των αδειών ήδη έχουν κληθεί στην έτερη Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής.

Νωρίτερα στην εξεταστική είχε προσέλθει ως μάρτυρας ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης, ο οποίος επίσης περιέφερε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε αμηχανία. Οχι μόνον γιατί τα δάνεια του Star εξυπηρετούνται κανονικά, αλλά γιατί στο ερώτημα που του τέθηκε επανειλημμένως, «γιατί συντηρείτε μια επιχείρηση ζημιογόνο», ο ίδιος επισήμανε ότι αν δεν είχε βάλει λεφτά από την τσέπη του, όπως και εκατοντάδες επιχειρηματίες που κρατούν ζωντανές τις εταιρείες τους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον εγκαλούσε γιατί άφησε εργαζομένους στον δρόμο. «Νομοτελειακά φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για κανάλια που μπορεί να ρίξουν κανόνι επειδή δεν έχουν άδεια λόγω της διαδικασίας που επελέγη», πρόσθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης και υποστηρίζοντας ότι το ποσό που διέθεσε εκείνος (15 εκατ. ευρώ) ήταν αυτό που έκρινε ότι θα εξασφάλιζε τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του, επισήμανε πως έπρεπε να γίνει διαγωνισμός, αλλά όχι με τη διαδικασία που επελέγη, προβλέποντας ότι αυτή θα καταπέσει από την ολομέλεια του ΣτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή