Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζιάς.

Οπως έγινε γνωστό, ο Ιωάννης Θ. Καρατζιάς υπέβαλε την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Τόσκα, στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, για λόγους αρχής, όπως τονίζει και σε σχετική επιστολή του. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι αιτία για την παραίτηση του υπήρξε νομοθέτημα για τη δημιουργία νέου βαθμολογίου, σύμφωνα με το οποίο θα αξιολογούνταν η πρόοδος και ο μισθός των υπαλλήλων του σώματος.

Το νέο βαθμολόγιο είχε ήδη υιοθετηθεί από την αστυνομία και ο αναπληρωτής υπουργός είχε ζητήσει να γίνει το ίδιο και για την πυροσβεστική. Οι ίδιοι κύκλοι, προσέθεσαν πως το νομοθέτημα που είχε κατατεθεί περιείχε διάταξη που φωτογράφιζε συγκεκριμένους αξιωματικούς, γεγονός που πυροδότησε και την παραίτησή του. Για την επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του κ. Καρατζιά:

«Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου. Εχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.

Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι «οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή