Παραίτηση αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Παραίτηση αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορισμένες διατάξεις που συμπεριελήφθησαν στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το νέο «βαθμολόγιο» της Πυροσβεστικής και θεωρήθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «φωτογραφικές», υπήρξαν αιτία για την παραίτηση του κ. Γ. Καρατζιά από το τιμόνι του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, στην ηγεσία του Σώματος είχε ανατεθεί η κατάρτιση ενός νέου νομοθετήματος που θα αντιμετώπιζε άμεσα προβλήματα που δημιουργούσαν στη διαδικασία προαγωγών και κρίσεων της Πυροσβεστικής οι αλλαγές στο ασφαλιστικό των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατήρτισε η ηγεσία της Πυροσβεστικής υπό τις οδηγίες του κ. Καρατζιά παρεξέκλινε από τις οδηγίες και κατευθύνσεις που είχαν δώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κύκλοι από το Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη σχολίαζαν χθες ότι στο νομοθέτημα υπήρχαν διατάξεις που ήταν «φωτογραφικές» και ευνοούσαν συγκεκριμένους αξιωματικούς που άνηκαν στη σφαίρα επιρροής του κ. Καρατζιά. Μάλιστα, η πολιτική ηγεσία του Σώματος έσπευσε να επικοινωνήσει τη δυσαρέσκειά της στο πρόσωπο του τέως αρχηγού, καλώντας την Τρίτη σε συνάντηση τους συνδικαλιστές πυροσβέστες προκειμένου να ζητήσει τη γνώμη τους επί του σχεδίου Π.Δ. Το πρωί της Τετάρτης και ενώ προφανώς ο κ. Καρατζιάς είχε ερμηνεύσει ως «άδειασμα» τη συνάντηση Τόσκα – συνδικαλιστών υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους αρχής.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο τέως πλέον αρχηγός που σημειωτέον υπήρξε προσωπική επιλογή του κ. Τόσκα για το τιμόνι της Πυροσβεστικής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις αξίες και αρχές μου. Εχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου αξιοπρέπεια. Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή