ΕΔΕ για την κλοπή 700 κιλών χαλκού από το «Ωκεανός»

ΕΔΕ για την κλοπή 700 κιλών χαλκού από το «Ωκεανός»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενορκη Διοικητική Εξέταση, για να διαπιστωθεί πώς είναι δυνατόν να εξαφανίστηκαν χάλκινες βάσεις συνολικού βάρους 700 κιλών μέσα από το υπόστεγο όπου βρίσκεται το υποβρύχιο «Ωκεανός» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διέταξε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ). Αυτές οι χάλκινες κατασκευές χρησίμευαν ως βάσεις για τις νέες μπαταρίες του υποβρυχίου το οποίο βρίσκεται σε φάση συντήρησης (πρόκειται για ένα από τα τέσσερα αναβαθμισμένα υποβρύχια τύπου 209) και η… απουσία τους έγινε αντιληπτή προχθές. Από το ΓΕΝ τονίζουν ότι η φύλαξη του χώρου δεν ανήκει στην ευθύνη του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οπως έλεγαν, το Π.Ν. έχει ευθύνη μόνο για τη φύλαξη του υποβρυχίου που βρίσκεται στο υπόστεγο, όχι όμως και για τον εξωτερικό, περιβάλλοντα χώρο.

Στις έρευνες που πλέον διεξάγονται για τον εντοπισμό του απολεσθέντος υλικού συμμετέχει και το Λιμενικό Σώμα, το οποίο διαθέτει τη σχετική χωρική αρμοδιότητα. Ασχέτως αν οι βάσεις εκλάπησαν από μέλη του κυκλώματος εμπορίας χαλκού που έχει ενσκήψει καταστρέφοντας δημόσιες υποδομές ή έχουν απλώς έχουν… μετακινηθεί σε άγνωστη κατεύθυνση, προκύπτει εύλογα η απορία για τον βαθμό ασφαλείας που υπάρχει μέσα σε μια εγκατάσταση η οποία στεγάζει στρατιωτικό υλικό. Στα υποβρύχια δεν υπάρχουν μόνο χάλκινες βοηθητικές βάσεις, αλλά και υψηλής τεχνολογίας υλικά και μηχανήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή