Κατάργηση 258 υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. – εξοικονομούνται 4.689 οργανικές θέσεις

Κατάργηση 258 υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. – εξοικονομούνται 4.689 οργανικές θέσεις

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάργηση 258 αυτοτελών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπει το νέο οργανόγραμμα που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι από τις 1.206 αυτοτελείς υπηρεσίες  απομένουν μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης 948, κάτι που σημαίνει ότι εξοικονομούνται 4.689 οργανικές θέσεις αστυνομικών οι οποίοι θα διατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Ενδεικτικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών οι υπηρεσίες από 27 συγχωνεύοναι και γίνονται 22 και εξοικονομούνται συνεπώς 145 αστυνομικοί, ενώ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά οι 32 υπηρεσίες συγχωνεύονται σε 22 και εξοικονομούνται συνολικά 97 αστυνομικοί.

Ορισμένα από τα αστυνομικά τμήματα που συγχωνεύονται μεταξύ τους είναι αυτά στο Νέο Κόσμο και τα Πετράλωνα, στη Φιλοθέη, το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό καθώς και στον Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη.

Συνολικά, το σχέδιο προβλέπει τη μείωση κατά 21% των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών, εξοικονόμηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 12,7% και εξοικονόμηση κατά 10% των καταβαλλόμενων από την αστυνομία μισθωμάτων για την ενοικίαση κτιρίων τα οποία πλέον καταργούνται ή συγχωνεύονται.

«Προχωράμε στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ.», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και επανέλαβε ότι «παρά τις πιέσεις που δέχεται, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει υλοποιηθεί η αποδέσμευση περίπου 700 αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων».

Από την πλευρά του ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης είπε ότι «το νέο οργανόγραμμα αποτελεί προϊόν διαβούλευσης με όλους τους φορείς ανά νομό και αποκάλυψε ότι καταβάλλονταν 350.000 ευρώ ετησίως για τη μίσθωση 18 αστυνομικών σταθμών που όμως ήταν εκτός λειτουργίας.

Οπως σημείωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, «οι αστυνομικοί που θα αποδεσμευτούν από τα υψηλά πρόσωπα θα συγκροτήσουν 30-50 νέες ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας».

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για την εκταμίευση ενός ευρωπαϊκού κονδυλίου ύψους 13 εκατ. ευρώ για την αγορά 400 νέων οχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή