Κατάληψη σε γραφεία του υπουργείου Μεταφορών από τον «Ρουβίκωνα»

Κατάληψη σε γραφεία του υπουργείου Μεταφορών από τον «Ρουβίκωνα»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάληψη στο γραφείο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών στην οδό Καραγεώργη Σερβίας πραγματοποίησαν χθες μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ συνολικά δέκα άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα δίχως να ασκηθεί δίωξη εις βάρος τους.

Πάντως, η οδός Καραγεώργη Σερβίας και οι διπλανές κάθετες οδοί έκλεισαν για περίπου μισή ώρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας. Σε ανακοίνωση της ομάδας, που δημοσιεύθηκε στο Athens Indymedia, αναφέρεται ότι η κατάληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας «κατά της δράσης των ελεγκτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Μάλιστα, στο κείμενό της η ομάδα καλεί τους ελεγκτές «να αρνηθούν τον ρόλο τους αφήνοντας τους “παραβάτες”, δηλαδή τους φτωχούς, να τη σκαπουλάρουν». Καλούν επίσης «τους άλλους εργαζόμενους και τα σωματεία των συγκοινωνιών να συνταχθούν με τα συμφέροντα των επιβατών, να παλέψουν στην πράξη και με έργα για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους». Ζητούν, τέλος, από τους επιβάτες «να επιδείξουν την απαραίτητη αλληλεγγύη δίνοντας με το τέλος της διαδρομής το εισιτήριό τους σε άλλον επιβάτη». Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν προκαλέσει φθορές σε συνολικά 514 ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ είχαν αναρτήσει στο Διαδίκτυο τα ονόματα των ελεγκτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το υπουργείο Υποδομών, από την πλευρά του, παρουσιάζει μια εντυπωσιακή παθητικότητα όσον αφορά τις συστηματικές επιθέσεις που δέχονται ελεγκτές, εξοπλισμός και οχήματα των συγκοινωνιακών οργανισμών. Τα έως τώρα δεδομένα καταδεικνύουν ότι απουσιάζουν ακόμη και οι εσωτερικές διεργασίες που θα έπρεπε να παρατηρούνται στους κόλπους των συγκοινωνιακών εταιρειών και οι όποιες συνεδριάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων μένουν απλώς στη διαπίστωση του φαινομένου. Τόσο το υπουργείο Υποδομών όσο και ο ΟΑΣΑ επισημαίνουν συνεχώς ότι έχουν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για την ενίσχυση των ελέγχων. Στελέχη του ΟΑΣΑ ωστόσο επισημαίνουν ότι δεν μπορεί το ζήτημα να λυθεί με αστυνομικά μέτρα, αλλά «θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τη δική του ευθύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή