Πέθανε η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη

Πέθανε η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 86 ετών άφησε σήμερα, Παρασκευή, την τελευταία της πνοή η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη, αφήνοντας πίσω της μία πλούσια λογοτεχνική παρακαταθήκη, με αμέτρητο αριθμό τίτλων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Η συγγραφέας πρωτοεμφανίστηκε στην παιδική λογοτεχνία το 1964. Είχε γράψει πολλά βιβλία, όχι μόνο για παιδιά και νέους αλλά και για ενηλίκους. Ηταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάντοβα.

Το όνομά της έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν. Το 1980, η Ακαδημία Αθηνών τής απένειμε βραβείο για το σύνολο του έργου της, ενώ το 2005, η Εκκλησία της Ελλάδας την τίμησε για την προσφορά της στο ραδιόφωνο και στην παιδική λογοτεχνία.

Η κηδεία της Γαλάτειας Γρηγοριάδου – Σουρέλη θα τελεστεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 16.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κηφισιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή