Περίεργο τροχαίο με πρωταγωνιστή ύποπτο τζιχαντιστή στην Ασπροβάλτα

Περίεργο τροχαίο με πρωταγωνιστή ύποπτο τζιχαντιστή στην Ασπροβάλτα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 49χρονο Γάλλο που βρισκόταν υπό παρακολούθηση ως ύποπτος τζιχαντιστής, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας είχε καταχωρηθεί από τις γαλλικές αρχές στο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν, κάτι που οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν κατά την είσοδό του στη χώρα μας, από το τελωνείο των Κήπων, και τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Χθες, Κυριακή, περίπου στις εννέα το βράδυ και ενώ ο ύποπτος βρισκόταν υπό επιτήρηση, στην περιοχή της Ασπροβάλτας και συγκεκριμένα στην Παλαιά Εθνική Οδό, προσέκρουσε με το αυτοκίνητό σε όχημα της αστυνομίας χωρίς διακριτικά που τον ακολουθούσε.

 Μάλιστα, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. ο Γάλλος φώναξε στα αραβικά: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Παρότι αντιστάθηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου, κατά πληροφορίες, του επιβλήθηκε ποινή 15 μηνών με αναστολή για απείθεια και φθορά δημόσιας περιουσίας.

Κρατείται και αναμένεται να απελαθεί. Σύμφωνα με ενημέρωση από τις γαλλικές αρχές ο 49χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, φερεται να είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους ενώ έχει κάνει αρκετά ταξίδια σε χώρες όπως η Υεμένη, Συρία κ.α.

Τον χειρισμό της υπόθεσης έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική ενώ ο 49χρονος θα απελαθεί καθώς χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητος για λόγους εθνικής ασφάλειας. Μέχρι τότε θα παραμένει κρατούμενος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή