Στο εδώλιο τέσσερις κατηγορούμενοι για την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

Στο εδώλιο τέσσερις κατηγορούμενοι για την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται για να λογοδοτήσουν για τα έργα και τις ημέρες της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» τέσσερις από τους πέντε αρχικά κατηγορουμένους στην υπόθεση με τις ημιτελείς ή απραγματοποίητες «δράσεις» της Οργάνωσης την περίοδο 2005-2006 για τις οποίες είχε λάβει κονδύλια ύψους 5,6 εκ. Ευρώ.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και ζητά την παραπομπή άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου και διαχειριστή της ΜΚΟ, της πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των πρώην Εκκλησιαστικών Οικονομικών Επιθεωρητών της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά περίσταση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται ο πέμπτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, που βαρυνόταν με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή