Χ.Α.: ολική αναδίπλωση από μάρτυρα στη δίκη

Χ.Α.: ολική αναδίπλωση από μάρτυρα στη δίκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι επίμονες ερωτήσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής ανάγκασαν τον αυτόπτη μάρτυρα της επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής εις βάρος Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα το 2012 να «θυμηθεί» τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ, ενώ στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου είχε κάνει στροφή 180 μοιρών σε σχέση με όσα επιβαρυντικά είχε καταθέσει σε ανάκριση και προανάκριση. Ο Κωνσταντίνος Τατσιόπουλος, που είχε μιλήσει στην ανακρίτρια για οργανωμένη επίθεση ένοπλων χρυσαυγιτών εναντίον των Αιγύπτιων εργατών, κατά την έναρξη της κατάθεσής του στη δίκη έκανε λόγο για «πιτσιρίκια» που έκαναν ένα «ντου» και έφυγαν.

Ομως, κατά τη χθεσινή διαδικασία, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε βροχή ερωτήσεων από την πλευρά των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, ξανάφερε στο μυαλό του, όπως είπε, τα γεγονότα και μίλησε και πάλι για οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών. Μάλιστα, κατέθεσε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι γείτονες με τους οποίους συζήτησε για τα γεγονότα εκτίμησαν πως η επίθεση έγινε από μέλη της Χ.Α. «Προφανώς αυτοί οι ίδιοι θα έκαναν την επίθεση και στον Αιγύπτιο», είπε συμπληρώνοντας ότι «αμέσως μετά το επεισόδιο είδαμε τον τραυματία. Ηταν ενιαίο το περιστατικό. Ηταν χτυπημένος στο πρόσωπο, είχε αίματα και το σαγόνι του είχε μετακινηθεί. Ποτέ στη γειτονιά δεν είχε γίνει τέτοιο επεισόδιο». Εξω από την αίθουσα, νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση, όταν στέλεχος της Χ.Α. που ανήκε στο περιβάλλον του Ν. Μιχαλολιάκου με δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης θέλησαν να μπουν στο δικαστήριο από την είσοδο που μπαίνουν οι δικηγόροι. Εκεί, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων πήραν μία από τις σημαίες που κρατούσαν κάνοντας προκλητικές χειρονομίες. Η ένταση αποσοβήθηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή