Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να αναφερθεί στο σκεπτικό, η έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Σημερα δεν έχω δικαίωμα αλλά θα τα πούμε στην απολογία μου», ήταν η αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Οκτωβρίου οπότε και θα ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων με πρώτο τον πρώην υπουργό.

Την απόρριψη της αίτησης Τσοχατζόπουλου είχε εισηγηθεί νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος για εξοπλιστικά προγράμματα.

Στη πρότασή της η εισαγγελέας ζήτησε να μη βγει απο τη φυλακή ο πρώην υπουργός διότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής. Χαρακτηριστικα, η εισαγγελέας τόνισε πως ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός αν βρεθεί εκτός φυλακής, υπάρχει ο κύνδυνος να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα υγείας που ο Α. Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε προκειμένου να στηρίξει την αίτησή του, η εισαγγελέας ανέφερε πως ναι μεν ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έχει προβλήματα υγείας που επιτείνονται στο περιβάάλλον της φυλακής, «πλην όμως η βλάβη της υγείας του δεν είναι τέτοια που να μην μπορεί να ανατραπεί».

Για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού με βραχιολάκι, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το συγκεκριμένο πιλοτικό προγραμμα.

Τι υποστήριξε η πλευρά Τσοχατζόπουλου

Λαμβάνοντας το λόγο οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, επικαλέστηκαν ιατρική γνωματεύση σύμφωνα με οποία η ζωή του Τσοχατζόπουλου κινδυνεύει. Τόνισαν η κατάστασή του χειροτερεύει από τις συνθήκες νοσηλείας στη φυλακή ενώ ανέφεραν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία ….είναι 77 ετών».

Ακόμη, η υπέρασπιση του πρώην υπουργού ανέφερε ανέφερε ότι υπάρχει ιατρική βεβαιώση που μιλάει «για αποφλοίωση του εγκεφάλου, πάθηση που οδηγεί τον άνθρωπο να έχει απώλεια στην καθημερινότητρα του».

Ιιδαίτερη μνεία εγινε όμως από την υπεράσπιση και στην αναφορά της εισαγγελέως για το το ότι ο πρώην υπουργός είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. «Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; δεν μας το λέτε όμως…Υπονοείτε ότι έχει εκαταμμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα να τα πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει», ανέφερε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού και προσέθεσε: «Ή θα μας πειτε καθαρά ότι πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην επικαλεστείτε κάτι τέτοιο ξανά. Είναι 78 ετών….».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή