Μεταβίβαση δύο Ι.Χ. με μόνο ένα παράβολο

Μεταβίβαση δύο Ι.Χ. με μόνο ένα παράβολο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο οχήματα με ένα παράβολο μεταβίβαζε εκπρόσωπος εταιρείας που είχε αναλάβει εκ μέρους αρκετών πελατών τη διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας με την Περιφέρεια Αττικής, βάζοντας προφανώς τα επιπλέον χρήματα στην τσέπη του. Από την έρευνα της Περιφέρειας Αττικής έχει προκύψει ότι περίπου 30-50 οχήματα το τελευταίο μόνο εξάμηνο μεταβιβάστηκαν με αυτό τον τρόπο. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ ήδη έχει παρέμβει ο εισαγγελέας όσον αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης.

Σε διασταυρωτικούς ελέγχους που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, υπάλληλοι ανακάλυψαν ότι δύο οχήματα με διαφορετικό αριθμό κυκλοφορίας είχαν μεταβιβαστεί με το ίδιο παράβολο. Οπως εξηγεί ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής Ηλ. Δόλγιρας, η Εθνική Τράπεζα εκδίδει εις τριπλούν τα παράβολα για τη μεταβίβαση αυτοκινήτων. Το ένα κρατάει η τράπεζα, το άλλο δίνεται στην Περιφέρεια, ενώ το τρίτο το έχει για προσωπική χρήση ο πελάτης. «Εκπρόσωπος κάποιων εταιρειών και μαντράδων που είχε αναλάβει μαζικές μεταβιβάσεις, χρησιμοποιούσε και το αντίγραφο για τον πελάτη, δίνοντας στην Περιφέρεια, στην υπηρεσία για έκδοση της πράξης μεταβίβασης, το ίδιο παράβολο για δύο αυτοκίνητα», συμπληρώνει. Το μέγεθος της απάτης δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, καθώς πρόκειται για υπόθεση που οι υπάλληλοι της υπηρεσίας εντόπισαν την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε έχουν ελεγχθεί μόνο οι υποθέσεις του τελευταίου εξαμήνου, ενώ κανείς δεν γνωρίζει για πόσο καιρό το συγκεκριμένο άτομο εφάρμοζε το κόλπο με τα παράβολα. Από την πλευρά της αρμόδιας διεύθυνσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζεται ότι τα υπόλοιπα έγγραφα που έχουν προσκομιστεί για τη μεταβίβαση των αυτοκινήτων φαίνεται να είναι νόμιμα, οπότε δεν προκύπτει πρόβλημα με τις μεταβιβάσεις οχημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή