6.339 θέσεις για κοινωφελή εργασία σε 34 δήμους

6.339 θέσεις για κοινωφελή εργασία σε 34 δήμους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά από Δευτέρα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 6.339 θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης, οι οποίες δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σε 34 δήμους – θυλάκους υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας: Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Λαυρεωτικής, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Αχαρνών, Μεγαρέων, Αιγάλεω, Λαγκαδά, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς, Βέροιας, Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Πύργου, Ηλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων, Πρέβεζας, Ξάνθης, Αλεξάνδρειας, Δράμας, Ορεστιάδας, Καρδίτσας, Τρικκαίων, Λαμιέων, Λιβαδέων, Κύμης- Αλιβερίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε έναν έως τρεις δήμους και για μία και μόνο ειδικότητα. Οι 6.339 ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων-υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Σύμφωνα με το υπ. Εργασίας, για πρώτη φορά τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξή του στην αγορά εργασίας. Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές κατά την είσοδο και την έξοδο του ωφελούμενου από το πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή