Πρωτιά της ΕΛ.ΑΣ στις αναζητήσεις από τις βάσεις δεδομένων της INTERPOL

Πρωτιά της ΕΛ.ΑΣ στις αναζητήσεις από τις βάσεις δεδομένων της INTERPOL

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ως προς τον αριθμό των αναζητήσεων που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. στις Βάσεις Δεδομένων της INTERPOL βρίσκεται η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, είναι 3η ανάμεσα στις χώρες Schengen και 5η μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε. ως προς τον αριθμό των ελέγχων που προγρατοποιούν αναφορικά με υπόπτους. Αυτό προέκυψε στο περιθώριο συνάντησης που είχαν στη Λιον της Γαλλίας ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL κ. Jurgen Stock και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο κ. Stock παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη βελτίωση της συνοριακής ασφάλειας, ενώ ο κ. Τσουβάλας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων. Στην Ελληνική αποστολή μετείχαν η Προϊστάμενη Επιτελείου Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Ηλίας Ξανθάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή