Στην Ελλάδα τα λείψανα των πεσόντων του Noratlas

Στην Ελλάδα τα λείψανα των πεσόντων του Noratlas

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελετή παράδοσης των λειψάνων των Ελλήνων πεσόντων του Noratlas στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λάρνακα στην οποία θα παραστεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των λειψάνων των Ελλήνων στρατιωτικών στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι κυπριακές αρχές είχαν προχωρήσει στην ταυτοποίηση 15 προσώπων, που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τύπου «Νοράτλας», το οποίο καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974, μετά τον εντοπισμό μέρους της ατράκτου αλλά και του πιλοτηρίου τον Αύγουστο του 2015 και στη συνέχεια την εκσκαφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Στις 9.30 το πρωί της Τρίτης η Κύπρος θα γονατίσει ευλαβικά μπροστά στα 15 οστεοκιβώτια με τις ελληνικές σημαίες που θα μεταφέρουν στην Ελλάδα τα λείψανα των 15 του «ΝΙΚΗ». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποτίσει φόρο τιμής στους υπερασπιστές της ελευθερίας ενώ στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας χώρο της θυσίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης των λειψάνων.

Τρισάγιο θα τελέσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β’. Στην τελετή θα παρευρίσκονται επίσης συγγενείς των πεσόντων καταδρομέων και μελών του πληρώματος του Noratlas ΝΙΚΗ 4. Κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονείμει για τους πεσόντες στους συγγενείς τους, το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή