Στο ΓΕΕΘΑ για την εθνική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016» ο Αλ. Τσίπρας – νέες εντυπωσιακές εικόνες

Στο ΓΕΕΘΑ για την εθνική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016» ο Αλ. Τσίπρας – νέες εντυπωσιακές εικόνες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού και την αεροκίνηση και αεραπόβαση τμημάτων του Στρατού Ξηράς συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2016», που σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ και αφορά ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα στις 4 μ.μ. το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της Άσκησης.

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι)  Χρήστου Βαΐτση, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Γεώργιου Γιακουμάκη ΠΝ και της Ειδικής  Γραμματέως του ΥΠΕΘΑ  Καλλιόπης Παπαλεωνίδα, παρακολούθησε και έλαβε μέρος στην εκτέλεση του γυμνασίου διαχείρισης αεροσκάφους χαρακτηρισμένου Renegate.

Με το τέλος της παρουσίασης συνεχάρη και ευχαρίστησε το προσωπικό για την εξαιρετική σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης, η οποία έχει προσαρμοστεί πολύ κοντά στις πραγματικές συνθήκες. 

​Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας, η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων, η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους και η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2016», ήχησαν την Τετάρτη οι σειρήνες, καθώς πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την Επικράτεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή