ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας με λίγες ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες

kairos-thumb-large

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο, που χαρακτηρίζει τον Οκτώβριο ως τον πιο ευμετάβλητο μήνα όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες. «Ο καιρός αλλάζει πολύ γρήγορα αυτή την εποχή», λέει χαρακτηριστικά.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ Λάλος επισημαίνει: «Θα έχουμε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας για τις επόμενες δυο-τρεις μέρες.Στην Αττική, όπου το θερμόμετρο έδειχνε γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία θα πέσει σήμερα στους 26 με 27 βαθμούς, αύριο στους 25 με 26, και την Παρασκευή θα ανέβει πάλι στους 26 με 27, το Σάββατο στους 27 και την Κυριακή θα ξαναπέσει για λίγο. Στη βόρεια Ελλάδα, οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές. Θα διαμορφωθούν στους 25 ή 20 βαθμούς σε κάποιες περιοχές, όπου ήδη οι ελάχιστες ήταν από μέρες 5-6 βαθμούς χαμηλότερες. Για παράδειγμα, σε ημιορεινές περιοχές, σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, η θερμοκρασία έπεφτε σε μονοψήφιους το βράδυ».
Όσον αφορά στις βροχές, σύμφωνα με τον κ Λάλο, «περιμένουμε κάποιες ισχυρές βροχές και καταιγίδες Παρασκευή προς Σάββατο, σε δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά έως τα ξημερώματα του Σαββάτου ο κορμός της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή Ιόνιο και ηπειρωτικά, θα έχει καθαρίσει και θα βρέχει σε κάποια νησιά στα βορειοανατολικού Αιγαίου».