Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ

Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 31 Οκτωβρίου διακόπηκε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 35 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες κ.ά.

Το δικαστήριο απέρριψε σήμερα την ένσταση ακυρότητας της κλήτευσης που υπέβαλε κατηγορούμενος σερβικής καταγωγής την μέρα έναρξης της δίκης στις 19 Σεπτεμβρίου, στον οποίο δεν επιδόθηκε μεταφρασμένο το βούλευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, που δεν έδωσε στην σημερινή συνεδρίαση το πλήρες σκεπτικό του, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε ενημερωθεί στο στάδιο της προδικασίας, πλήρως για την κατηγορία που τον αφορά, η οποία δεν μεταβλήθηκε στην πορεία και περιέχεται – όπως αρχικά – στο βούλευμα.

Η δίκη για την μεγάλη υπόθεση, αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το Τ.Τ. την περίοδο 2008 έως και το 2010, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, να λογοδοτήσουν για βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Μεταξύ των προσώπων που κάθονται στο εδώλιο για την υπόθεση, πλην του κ. Φιλιππίδη, είναι στελέχη του Τ.Τ. την επίμαχη περίοδο, όπως η κ. Αναστασία Σακελαρίου που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και ο Δημήτρης Μπακατσέλος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή