ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθημερινές απεργίες καθηλώνουν αεροπλάνα

kathimerines-apergies-kathilonoyn-aeroplana-2154430

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στις αεροπορικές μετακινήσεις με την κορύφωσή τους να αναμένεται από την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και ξεκινούν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Αντιδρώντας στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που διαχωρίζει τη ρυθμιστική και κανονιστική αρμοδιότητα από εκείνη της επιχειρησιακής λειτουργίας, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, τη Δευτέρα 10/10, την Τετάρτη 12/10 και την Πέμπτη 13/10. Ολες τις παραπάνω ημέρες δεν θα πραγματοποιηθεί καμία απολύτως πτήση. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιφυλάσσονται και για ενδεχόμενη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της ΥΠΑ που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, σήμερα ακυρώνονται οι πτήσεις της Olympic Air μεταξύ Αθήνας – Λέρου, Αθήνας – Κυθήρων, Αθήνας – Πάρου (δύο πτήσεις), Ρόδου – Καστελλόριζου. Παράλληλα, επηρεάζονται και αυριανές πτήσεις της Olympic Air. Συγκεκριμένα, ακυρώνονται οι πτήσεις μεταξύ Αθήνας – Ικαρίας, δύο πτήσεις μεταξύ Αθήνας – Πάρου, οι πτήσεις Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια, Αθήνα – Κάρπαθος και το δρομολόγιο μεταξύ Καρπάθου και Αθήνας. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα 801 801 0101, 210-35.50.500.